Pikakatsaus pajan loppuvuoteen 2018!

Työpajan syksy on kulunut mukavissa merkeissä. Mediapajan työn alla ovat olleet nettisivut, keskiviikkoisin on harrastettu liikuntaa ja elämyksiä ja torstaina on oltu hellan ääressä. Pajojen toimintaan on mahtunut taidenäyttely, pakohuonepeli kuin geokätköilyäkin. Uusia kasvoja on ilmestynyt samalla, kun vanhoja on jatkanut matkaansa eteenpäin.

Pajan toimintaan kuuluu oleellisesti erilaiset projektit, joita nuoret toteuttavat. Tänä syksynä on nettisivujen työstämisen lisäksi muun muassa maalailtu, valokuvailtu ja askarreltu pajalle oma joulukalenteri. Seinän toisella puolella etsivä nuorisotyöntekijämme sai keittiön seinään uuden maalauksen, jonka suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi eräs meidän nuoristamme. Maalausprojekti myös kuvattiin ja siitä tehtiin timelapse-video. Työstössä on ollut myös katalogi Navikalle heidän tuotteistaan.

Syksyn varteen on mahtunut myös monia vierailuita niin Keuruulle kuin lähiympäristöönkin. Lokakuun loppupuolella kävimme pyörähtämässä yhteiskoulun salissa koulutusmessuilla ja seurakuntatalolla rekrymessuilla, jossa muun muassa esiteltiin Mäntän ammattikoulun aloja upean muotinäytöksen muodossa. Keuruun ulkopuolelta olemme vierailleet muun muassa Gradian avoimien ovien päivillä tutustumassa erilaisiin ammattikoulun tarjoamiin aloihin. Nyt on hallussa media-ala, Kankaan toimipiste ja kauneudenhoitoalan perustutkinto!

Keskiviikon elämyspajassa olemme käyneet tutustumassa paikallisiin elämyksellisiin kohteisiin, kuten Keuruun taiteilijaseuran syysnäyttelyyn lokakuussa sekä Pappilan pakopeleihin joulukuun puolella. Pakohuoneesta emme aivan päässeet pakoon, mutta elämystä kyllä riitti senkin edestä. Keskiviikkoihin on mahtunut myös joulun tienoilla joulukorttien askartelemista ja piparien leipomista alusta asti itse.

Piparkakkutalo

Näihin tunnelmiin nuorten työpaja kiittää menneestä vuodesta ja on valmiina ottamaan vastaan uuden vuoden haasteet. Hyvää alkanutta vuotta itse kullekin!