Läpi Poikkeusaikojen

Hei kaikille!

Olen ollut pajalla jo pidempään, myös vuoden 2020. Paja on ollut tämän vuoden muutosten alla, sillä tiloja on kohennettu ja väki on vaihtunut. Oma tilanteeni kun on pysynyt melko samana, olen todistanut pajan tapahtumia läheisesti. Korona vaikutti myös pajaan, eli kevään poikkeusaikana täällä ei oltu, mutta kesän alusta tänne sai jo halutessaan tulla koronarajoitusten mukaisesti. Pajalla on edelleen säilynyt leppoinen tunnelma.

Mennyt kesä on ollut vaisu Koronan takia. Omaan elämääni Korona ei juurikaan ole vaikuttanut, sillä harrastukseni ja toimintani on useimmiten itsenäistä, mutta aistin kuin ymmärrän jo väistyvän vaisun tunnelman ympäristössä. Juhlimaan ei ole päässyt massatapahtumiin, mitä moni kaivannee.
Minua ei haittaa vaikkei kaikki ole normaalisti, sillä olen paljolti levännyt menneen kesän, viettäen huomattavasti aikaa oleillen, mitä olen tarvinnut ja tarvitsen edelleen. Ellei Korona väisty nyt syksyllä, voi varautua moni muukin ottamaan rennommin jos kokee tämän tarpeelliseksi. Toivonkin että moni on osannut käyttää Koronan aiheuttaman seisauksen tilaisuutena omille asioille, kuten palautumiseen. Vieläkin saattaa olla aikaa seisahtaa halutessaan.

Syksy on ovella ja on aika pohtia siihen sijoittuvia tavoitteita. Toivon että omasi ovat jo suunniteltu ja sinulle kohtuulliset, ellet sitten aio ottaa edelleen rennommin. Olen iloinen kun pääsee taas uimahalliin jo pelkästään saunomisen tähden, sillä uimahallin saunassa on tapana jutella yhdessä. Juoksevat kurssit ja muu ryhmätoiminta ovat myös kaivattu tuulahdus vetelähkön kesän päätteeksi, mitä luulen erityisesti etätöitä tehneiden ja koululaisten odottaneen. En pidä ollenkaan pahana että olemme saaneet hieman odottaa toisiamme, kunhan kesää ei ole vietetty synkistellen.

Tavoitteeksi syksylle olen asettanut kesälläkin edenneen itsenäisen opiskelun, sekä edelleen tarpeellisen lepäämisen. Tykkään myös harrastaa liikuntaa, mitä ei tarvitse erikseen tavoitteeksi listata. Mitä sinä tavoittelet tekeväsi syksyllä ja miten kesäsi meni? Tässä sinulle liuta kysymyksiä joihin voit vastata mielessäsi:

  • Oliko rajoitetuin Korona-aika sinulle mieleistä vai epämieluista?
  • Hyödynsitkö tuon ajan, kuinka?
  • Oliko kesäsi poikkeuksellinen?
  • Haluaisitko viettää samankaltaisen kesän uudestaan?
  • Kaipaatko nyt muutosta?
  • Onko syksy sinulle toiveikas?
  • Onko sinulla syksylle tavoitteita?

Muista olla uuvuttamatta itseäsi ja suosittelen käyttämään mahdollisen Koronan tarjoaman tilaisuuden hyödyksi, jotta olet hyvin levännyt jälleen saapuvia normeja varten. Oma veikkaukseni on että Korona on pitkälti käsitelty jo alkutalvesta, ainakin Suomen osalta. Kuulen paljon ennusteita että se jatkuisi paljon pidempään, mutta sen varaan en jättäisi. Laadi suunnitelmasi jo nyt!