Jyväskylän rekrymessut 2019

Nuorten työpajan yksi oleellisimmista tehtävistä on auttaa nuoria löytämään suuntaa ja omaa polkuaan, siispä meidän työpajamme osallistui 22.1. järjestettyihin REKRY-2019 -messuille Jyväskylän Paviljongissa. Vierailijoita tapahtumassa oli yhteensä jopa 4718, ja pääpuhujana esiintyi artisti ja musiikintuottaja Elastinen. Vaikka emme kokonaista päivää ehtineet näillä messuilla pyöriä, ehdimme nähdä paljon kaikenlaista ja lisää näkemistä olisi varmasti ollut.

Näytteilleasettajina oli mm. lukuisia työnantajia, eri kaupunkien edustajia, oppilaitoksia ammattikouluista yliopistoihin sekä Kela ja TE-palvelut. Puhujia niin ikään riitti joka lähtöön kahdenkin lavan edestä. Vetonauloina oli kaikkea mahdollista onnenpyöristä ja VR-laseista vegaaniseen latteen ja lakritsilta maistuvaan maitoon. Koko tila oli täynnä nähtävää.

Kuva Rajavartiolaitoksen esitteistä Jyväskylän Rekry 2019 - tapahtumassa
Kuva JAMKin esitteistä Jyväskylän Rekry 2019 - tapahtumassa

Tapahtumassa esiintynyt Elastinen kertoi omasta elämästään ja matkastaan julkisuuteen. Hänen puheessaan hän korosti asenteen ja kovan työn merkitystä omien tavoitteiden saavuttamisessa. Puhe herätti minussa ainakin positiivisia tunteita. Sen kannustava ja positiivinen sävy puhuttelivat jollakin tapaa. Elastinen oikein huokui elämänmyönteisyyttä. Ei liene kovin suuri ihme, että hän veti kyllä puoleensa paljon väkeä kuuntelemaan.

Messuista jäi käteen hyvä mieli, kasa esitteitä ja paljon messukarkkia. Ilmapiiri oli jotenkin hyvin positiivinen. Se herätteli ajattelemaan omaa tulevaisuutta ja unelmia sen suhteen. Korkeakoulujen esitteitä lähti kyllä useampia mukaan. Niitä tuli sitten myös oikeasti katsottua ja selailtua läpi kotiin päästyä. Kokonaisuudessaan ei siis minun makuuni ollenkaan hullummat messut, joista sai kyllä eväitä oman tulevaisuuden pohdiskeluun.

Kuva esillä olleesta robotista Jyväskylän Rekry 2019 - tapahtumassa